Hova is tévedt a kedves Olvasó?
Kik azok az Éjjel-Látók?

Amatőrcsillagászok. Kik is Ők? Olyanok, akik alig várják az éjszakát, de pont amiatt, hogy a fényt keressék benne. Digitális jeleket rögzítenek csak azért, hogy meseszép képekkel örvendeztessenek meg minket. Ismeretet terjesztenek, hogy próbálják felkelteni a saját, vagy az utánuk jövő generáció érdeklődését az Univerzum iránt. Magányos ez a tevékenység? Vagy pont, hogy társas?

Blogunk -többek között- a fenti kérdésekre próbál választ találni, a fenti megállapításokat próbálja körbejárni mégpedig úgy, hogy az amatőrcsillagászat különböző szereplőit kérdezi. Remélhetőleg izgalmas interjúk formájában tudhatunk meg többet ezekről a furcsának tűnő emberekről, akik a tél kellős közepén hajnal 2 órakor, a -10°C-ban indulnak el dögnehéz felszereléseikkel, hogy megnézzenek egy bolygó együttállást vagy Holdfogyatkozást. Mi motiválja őket? Van idejük másra is? Ugye, hogy sok a kérdés?!

Tartsatok velünk, hogy megismerjük az Éjjel-Látókat, akik sok embernek gyújtanak fényt az éj sötétjében.

Jó szórakozást az interjúkhoz!

ejjellato.PNG

Éjjel-Látó egy Mars-Jupiter együttállással, és indokolatlan világítással....

A bejegyzés trackback címe:

https://ejjel-latok.blog.hu/api/trackback/id/tr3617316558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Éjjel-látók

A blog az (amatőr)csillagász lét motivációit kutatja, olyan emberek bemutatásával, kik aktív tagjai a közösségnek. Az interjúk során megpróbálom kideríteni az égbolt szerelmeseiről, hogy hogyan kerültek kapcsolatba az Univerzummal, és ez hogyan hat a mindennapi életükre. Esetleg fordítva.

Friss topikok

süti beállítások módosítása